הצגה/הקרנה לנשים בחול המועד בשנת אבל

שלום

האם מותר ללכת בחול המועד להקרנות או הצגות לנשים בחול המועד למי שנמצאת בשנת אבל?

תודה

תשובה:

שלום רב

כיון שבהקרנות כעין אלו יש מוזיקה בדרך כלל, יש לאבל בתוך השנה להמנע מללכת לשם.

בשורות טובות.

מקורות:

בשו"ת מהרשד"ם סי' רב כתב שברגלים אין איסור שמחה באבלות, אולם מכך שהרמ"א בסי' תרס אסר לאבל להקיף עם הלולב למדו האחרונים שלא פסק כדברי המהרשד"ם אלו. והואיל והמנהג להחמיר בזה כדעת הרמ"א, אין להקל, ודאי לא בהקרנה כזו שאין בה מצוה.