מה זה ריבית / טבילת מחבת טפלון

שלום וברכה כבוד הרב

אם אני עושה טובה לבן אדם (עוזר לו למצוא משהו שהוא צריך, לדוגמה למצוא איזה משהו זול יותר ממה שאולי היה מוצא)
ואז הוא עוזר לי במשהו שאולי לא היה עוזר בימים אחרים

יש פה איזה איסור ריבית? או שאיסור ריבית זה אך ורק בעניינים של החלפת כספים?

מה לעשות עם כלי טפלון? אפשר להטביל אותם בברכה והם כשרים? נגיד מחבת וסיר של חברת Tefal

תודה רבה כבוד הרב~!

תשובה:

שלום רב

איסור ריבית פירושו "שכר על המתנת מעות", כלומר שאתה מלווה כסף לאדם מסויים, וכפיצוי על כך שהכסף שלך אצלו ואינך יכול להשתמש בו הוא נותן לך טובת הנאה. כאן מדובר בסך הכל בהכרת הטוב שהיא מידה נעלה עד מאוד…

כלי טפלון יש להטביל אותו במקוה, לגבי הברכה יש דעות חלוקות, כיון שיש עליו ציפוי שאילו כל הכלי היה עשוי ממנו לא היה חיוב טבילה, אולם להלכה הורה הגרש"ז אויערבך שכיון שהציפוי דק מאוד יש לטבול בברכה. יש מהדרים לערוך הגעלה לכל כלי מתכתי מבריק כמו סיר, מחשש שמא הוא מרוח בחומרי הברקה שאינם כשרים, אולם להלכה אין בכך צורך בזמנינו, שהכל כימי.

חג שמח.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. שלום וברכה!
    מנין לכם שכך פסק הגרש"ז אויערבך שיש להטביל בברכה?
    אדרבה ראיתי בספר טבילת כלים של הרב צבי כהן (פרק יא הלכה צא) שכתב שלא לברך. ואת דבריו כתב ע"פ מה שכתב הרב אויערבך לגבי כלי אמאייל- עיין שם בפרק יא הלכה ד.

    בברכה
    ר.א.ה