עליה לקבר בניסן

שלום כבוד הרב!
אבי נפטר בט״ו באדר,החודש שלו אמור להיות בערב חג הפסח שחל ביום שישי ויוצא בחודש ניסן.. הבנתי שבחודש ניסן לא עולים לבית העלמין.. שאלתי היא מתי לעלות לבית העלמין לחודש?מתי לעשות את הסעודה(כי אין אפשרות ביום שישי לערוך אותה ויום לפני זה ניקיונות לכבוד החג ואנשים טרודים במלאכה)ומתי לעשות גילוי מצבה?
תודה רבה!
תשובה:
מנהג יהודי צפון אפריקה שלא לעלות לקברים בחודש ניסן [ברוב הקהילות לא קיים מנהג זה], למנהגם יש לעלות בב' באייר. את הסעודה אתם יכולים להקדים ביום אחד, הזמן באמת לחוץ… העיקר ללמוד הרבה לעילוי נשמתו ולהחזק במצוות, זה הדבר שיגרום לו את הנחת רוח האמיתית בשמים !!