כתובת בתולה שרק החתן יודע שהיא אינה בתולה

המקדש שאל את החתן האם הכלה בתולה,
החתן שהתבייש לומר שהכלה איננה בתולה (משום שהיה עמה ר"ל)
אמר שהיא בתולה.
וכך כתב הרב בכתובה.

האם הכתובה פסולה? למרות שהחתן ידע שהיא אינה בתולה?
ולדידו זאת לא מקח טעות.

תשובה:

שלום רב,

הכתובה כשרה. מאחר שהחתן יודע שהיא אינה בתולה ובכל זאת הסכים להתחייב מאתים.

מקורות:

מעיקר הדין כותבים במקרים אלו שהכלה בעולה שהיא בעולתא (או שלא לכתוב לא בתולתא ולא בעולתא) כדי שידעו שהיא פסולה לכהונה, אבל במקרה הזה שהיא אומרת שנבעלה רק לו וגם על כך אין עדים וגם לא נכנסה בהריון לפני החתונה, אין בעיה מצד כשרות לכהונה. ובכל אופן, היום מפאת הבושה לא כותבים זאת.