היכן מציינים מתרכתא בכתובת גרושה

שלום לכבוד הרב !!רציתי לשאול היכן מציינים בכתובה אשכנזית מתרכתא כיום שראיתי הרבה כתובות שמצינים זאת באמצע הכתובה תודה וישר כח !!!

תשובה:

שלום רב,

בכתובת גרושה הרי כותבים מתרכתא, את זה כותבים, כל פעם כשמציינים את שם הכלה. כמו "איך אמר לה להא מתרכתא פלונית בת פלוני, וכן בהמשך וציביאת מרת פלונית בת פלוני מתרכתא.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מתרכתא פירושו שהיא גרושה. חז"ל חששו שאם גרושה תינשא שנית ותתלאמן ממנו, ישכחו שהייתה גרושה ויחשבו שהיא אלמנה, ותלך ותינשא פעם שלישית עם כהן, ולא ידעו שבעבר התגרשה ואסורה לכהונה. ולכן קבעו חז"ל שיכתבו לה בכתובה שהיא גרושה, כדי שלא ישתכח הדבר. אם לא הוזכר בכתובה מתרתכא הכתובה פסולה.