על איזה נס מברכים ברכת הגומל?

אתמול בני שפך בטעות שמן על כירה חשמלית, להבת אש גדולה עלתה מהכירה. הבהלה היתה גדולה. אחד מבני הבית ניתק מיד את החשמל, ובמקביל שפכו מים על הלהבה שהשחירה את הסביבה, וב"ה שככה האש.

רציתי לשאול, מה הדין לגבי ברכת הגומל / הודאה על הנס?

יישר כח גדול.

תשובה:

שלום רב

אין לברך במקרה כזה ברכת הגומל. לא נראה לי שבסיטואציה המדוברת זהו אכן נס של ממש, פעלתם כהלכה מתוך חשיבה נכונה ואחריות, אבל עדיין קשה לקרוא לזה נס על פי ההלכה. אילו הדבר היה קורה בלילה וכו' וכו' היה מקום לדון. גם אדם שנופלת לידו אבן גדולה או שכמעט היה מעורב בתאונת דרכים אינו מברך, רק אם נפגע על ידי האבן ועל ידי טיפול רפואי הצליחו להציל את חייו הוא מברך.