ברכת הגומל על ניתוח קל בהרדמה מלאה

מי שעבר ניתוחון בכף היד אך בהרדמה כללית (אשכנזי) האם יברך הגומל בשם ומלכות

תשובה:

על כל ניתוח בהרדמה מלאה מברכים ברכת הגומל, כיון שדינו כחולה שמברך הגומל לאחר שקם מחוליו, ויש לברך לאחר שמרגישים טוב שאפשר כבר להסתובב ברחוב.

מקורות:

עי' שו"ע או"ח סי' ריט ס"ח שנחלקו השו"ע והרמ"א אם בכל חולי מברכים הגומל או בחולי של סכנה, כאשר מדובר על ניתוח בהרדמה כללית, בדרך כלל גם ללא הסכנה שבניתוח מדובר על חולי שיש בו סכנה שמחללים עליה את השבת. כמו כן, גם כשמדובר על חולי שאין בו סכנה שמחללים את השבת, (עי' משנ"ב שם ס"ק ח ובביאור הלכה ד"ה כגון),  מכל מקום עצם הניתוח בהרדמה כללית יש בה סכנה של חולי, ולכן אף לדעת הרמ"א יש לברך הגומל, וכן הוראת גדולי הפוסקים.