פועל שנשכר לחלוקת פירות, והפירות נאבדו

שאלה:

לכבוד הרב, מי צריך לשלם לפועל? שאלה: סיטונאי של פרות תורם לכולל מסוים פרות וירקות פעם בשבועיים חלוקת הפריות נעשה רך שאברכי כולל שכרו פועל כדי שהוא יעשה מארגזים של הפריות מנות בדרך כלל יש שלשים ושתיים מנות והחלוקה מתבצעים ע"י הפועל ברחבה שמול הכולל היינו בצדי רה"ר בחניה של הבניינים שהכולל נמצא שם כל אברך משלם 15 ש"ח עבור עבודה של הפועל מאחר והכולל יש בו כמה סדרי למוד כולל חצות וכולל יום וכולל אחה"צ משאירים את הפריות וירקות בחוץ וכל אחד בא ולוקח את מנתו בחלוקה האחרונה באמצע הלילה בא כמה אנשים וחשבו שפרות הללו הפקר ולקחו כמה מנות למחרת באו האברכים וטענו שהם רוצים את ה15 ש:ח בחזרה לעומתם טען מי שאוסף את הכסף לפועל שהפועל עבד עבורך ואתה שלא באת בזמן ולא הייתה אחראי אשם כי הפועל אמרו לו שיחלק את הפרות ל 32 מנות ולא מעניין אותו מה שקרה אח"כ. נשאלת השאלה הצדק עם מי? נ.ב. וכן השאלה לגבי מי שלא שילם עדיין ולא קיבל מנה (על אף שהיה צריך לקבל) אם חייב בתשלום 15 ש"ח.
אבקש מכבוד הרב שיענה על שאלה זאת וינמיך את חשבתו עם מראה מקומות לצורך עיון וחשובה לאברכים ושיהיה שכרם כפול מן השמים.
בכבוד רב

תשובה:

הצדק עם הפועל. מאחר שסוכם עם הפועל שיעשה את פעולתו – חלוקת הסחורה ל32 מנות. וכך עשה. אני מניח שההסדר הזה פועל כבר תקופה מסויימת כך שכולם יודעים את הכללים. מה הפועל עושה ולמה הוא נשכר, שכן הם שכרו את הפועל. האחראי ששכר אותו הוא שליח שלהם. לכן גם ברור שהם צריכים לשלם לפועל שעשה בדיוק כנדרש.