פניה לבית הדין לעבודה ללא אישור מביה"ד

שלום
פיטרו את אבי מהעבודה כחודשיים לפני יציאתו לפנסיה והודיעו לו ששוללים לו את הפיצויים שלא כדין אבי יצר קשר עם עורך דין שעתיד לזמן אותם לבית דין לעבודה אם לא יגיעו לפשרה (וזה רצונו של אבי להגיע לפשרה ולא לבית דין ) כמובן שהם אינם מעוננים להגיע לבית דין של תורה
מה עלינו לעשות כדי להינצל מאיסור ערכאות ?
תודה

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע מדוע אתם סבורים שהם לא יבואו לדין תורה. אבל בכל מקרה אם אתם חפצים להמנע מאיסור תורה של ערכאות כדאי מאד לפנות תחילה לבית הדין. גם אם הם לא יבואו לדין תורה, יש דעות שאסור לפנות לערכאות ללא אישור מביה"ד. ובאיסור תורה כדאי להחמיר. מה גם שמנין לכם הבטחון שהם לא יבואו לדין תורה?