כיריים חשמליות שימוש ביו"ט ושבת

שלום

יש ברשותי כיריים חשמליות (נייד)
יש בזה אפשרות לכוון את עוצמת החום, וכן מצב שרשום עליו באנגלית שבת.
השאלה היא כזו, האם מותר להשתמש בזה כפלטה חשמלית כשהבורר נמצא במצב הקרוי שבת? או שזה שונה?
וכן, האם מותר להשתמש בזה (לאוו דוקא במצב שבת אלא גם במצב של בישול שמכוון מראש ע"י שעון שבת) ביו"ט לצורך בישול ו/או חימום כמו בגז, וזאת באמצעות שימוש בשעון שבת שיפעיל את זה בשעה הרצויה לבישול?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

לגבי שבת ניתן להשתמש בזה רק עם תבשילים המבושלים לגמרי, והשהייה על גבי האש אינה משביחה אותם כלל, שאם לא כן יש כאן איסור של שהייה, כיון שהיא נחשבת כירה שאינה גרופה וקטומה [לבני אשכנז מותר גם תבשילים המבושלים חצי בישול], אולם אסור להחזיר לשם בשבת שום מאכל. אם ניתן לכסות את הכפתורים באופן שלא ניתן יהיה לשנות את המצב, יש להקל להשתמש כמו פלטה חשמלית.

ניתן לבשל על כיריים כאלו ביום טוב על ידי שימוש בשעון שבת.

מקורות:

ראה שו"ע סי' רנג סעי' א – ב. על כיסוי הכפתורים ראה ארחות שבת פרק ב סעי' יח יט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם כיסוי של טס מתכת שלא רגילים לשים יעזור להחשיב זאת כמצב שאינו מחזי כמבשל, ואז יהיה ניתן לאחר כיסוי הכפתורים להניח דברים בשבת? תודה רבה