עליה לקבר בתשעה באב

כבוד הרב שלום.
מחר, בעלי ילך לבית העלמין לקברו של אבי עליו השלום שנפטר לפני חמישה חודשים.
הוא הולך מוקדם לפני העבודה- מה עליו לעשות שם, לקרוא שם? להדליק נר? הבנתי שאסור לקרוא תהילים, מה רצוי לקרוא בבית העלמין לעילוי נשמת הנפטר?
גם אני אימי שתיבדל לחיים ארוכים ואחותי שתהייה בריאה נלך לשם יותר מאוחר- אודה לך אם תדריך אותנו.
תודה .

תשובה:

שלום רב

לצערי לא הספקנו לענות במועד מחמת הריבוי העצום של הפניות בענינים דחופים של חולים בתשעה באב וכיוצא בזה.

אכן אין לקרוא תהילים בקבר, אולם ניתן להזכיר נשמות, כדאי לכאורה לבוא למחרת היום כדי שניתן יהיה לעשות הכל כפי הנהוג.