לא תתגודדו בתפילין בט' באב

שלום, אני נוהג להתפלל במנין נץ ספרדי ושם נוהגים להניח תפילין בט' באב, האם אוכל להתפלל איתם ולא להניח תפילין או דלמא עדיף להתפלל נץ לבד (כדין הזהירים להתפלל נץ שעדיף על תפילה במנין -לרוב הפוסקים- וכמובן אלך לשמוע קריה"ת וכו') או משהו אחר?

תשובה:

שלום רב

תוכל להתפלל איתם ואין בזה חשש של לא תתגודדו.

מקורות:

ידועה הכרעת הפוסקים שכיום בארץ ישראל שיש מנהגים חלוקים בין העדות אין חשש של לא תתגודדו אף שלכתחילה עדיף שלא לשנות מנהגם לפניהם. מפאת האיסור בלימוד תורה היום לא נוכל להרחיב כרגע יותר.

הצטרף לדיון

תגובה 1