האם מותר לקרוא בספרי חולין בט' באב לאחר חצות היום?

האם ישנם קולות בענין הסחת דעת מהאבילות לאחר חצות היום של תשעה באב, כגון קריאת ספרי חולין וכדו'

תשובה:

שלום רב

אכן לאחר חצות היום בתשעה באב התירו להסיח מעט את הדעת מהאבלות, ומשום כך מותר לעסוק במלאכה ובצרכי סעודת הלילה, כמבואר בשולחן ערוך ומשנה ברורה בסי' תקנד סעי' כב, ולכן נראה שמותר לקרוא מעט בעיקר בדברים הנוגעים לגלות כמו ספרים המבוססים על רקע הסטורי של תולדות ישראל, ובפרט מי שנצרך לכך מחמת קושי התענית. אולם יש להזהר מאוד שלא לעסוק בענינים של שחוק וקלות ראש חלילה, וכפי שהאריכו הפוסקים שם שדבר כזה חמור מאוד בתשעה באב.