הסרת שיער הגוף בשבוע שחל בו ט' באב

האם האיסור הוא רק על הזקן והראש? שיערות מהגוף מותר להוריד ?

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין יש להתיר לאשה להסיר את שיער הגוף או גבות העיניים בימים אלו, אולם ראוי להחמיר בזה בשבוע שחל בו תשעה באב [כלומר גם אשכנזים שמחמירים בתספורת כל שלושת השבועות ובפרט בימי תשעת הימים מלבד שיער הגוף, בענין זה אפשר שיש להחמיר בשבוע שחל בו].

מקורות:

על עצם ההיתר לאשה לךגלח שאר שיער הגוף, ראה שו"ת רבבות אפרים ח"ה סי' שעו, ובמועדי ישורון עמ' 128 בשם הגר"מ פיינשטין, אולם בקיצור שו"ע סי' קכב כתב, שאף שהתירו להסיר את השפם כשהוא מפריע באכילה אין להקל בכך בשבוע שחל בו תשעה באב, ואפשר שכך הוא לדבריו גם לגבי שיער הגוף.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. הסברתי שראוי להחמיר מחמת דברי הקיצור שולחן ערוך שבשבוע שחל בו תשעה באב אסור גם דבר שאינו נחשב תספורת ממש, כמו שפם, וגם לאשה ראוי להחמיר מטעם זה.