אכילת בשר ויין בסעודה שלישית בשבת חזון

שלום רב.

אדם שלא נוהג לאכול בשר בסעודה שלישית בכל שבתות השנה (בסתם),
האם בשבת חזון יהיה מותר לו לאכול בשר בסעודה שלישית או ראוי שלא ?

תודה וכל טוב

תשובה:

שלום רב

מותר, ואפילו אם היתה זו סעודה מפסקת של ערב תשעה באב.

מקורות:

ראה הלכות חג בחג פרק ו הערה 37, שאף שאמרו שאוכל כסעודת שלמה בשעתו בבשר ויין רק אם רגיל בכך, אין כוונת הדברים שאם אינו רגיל בכך ועתה הוא רוצה ימנע עצמו בגלל האבל, אלא שכשאין לו סיבה מיוחדת לאכול דוקא מאכלים אלו לא יאכלם אם אינו רגיל בכך. ולגבי תשעת הימים נראה שהדין קל עוד יותר.