האם מותר לקרוא תהילים בתשעה באב?

שאלה:

האם מותר לקרוא תהילים בתשעה באב

תשובה:

שלום רב,

כידוע שאסור ללמוד תורה בתשעה באב, אלא רק מה שנקרא "דברים הרעים" כמו על אבלות החורבן וכד'. לכן תהילים גם אסור לקרוא בתשעה באב.

אולם לצורך חולה מותר.

שנשמע רק בשורות טובות

מקורות:

משנה ברורה תקנד ס"ק ז' ובשער הציון סק"ח. שו"ת אור לציון (ח"ג עמוד רנז). ויש אומרים שלאחר חצות מותר – ראה מגן אברהם סק"ו. ומי שאינו יודע ללמוד דברים הרעים מותר לו לקרוא תהילים – חזון עובדיה ד' תעניות עמוד שיא. ולצורך חולה ראה בהליכות שלמה עמוד תלו, וכן בשו"ת דברי מלכיאל ח"ו סי' ט'. וראה עוד בספק כי בא מועד בין המצרים עמוד קה.