איך מתפללים בתשעה באב?

שאלה:

רציתי לדעת איך מתפללים בתשעה באב?

תשובה:

שלום רב,

בליל תשעה באב לאחר תפילת ערבית קוראים את מגילת איכה. ואח"כ כמה קינות ספורות. בבוקר, תפילת שחרית, אומרים "נחם" בתפילת שמונה עשרה, קוראים בתורה, הפטרה, ואח"כ אומרים את כל הקינות. ובסוף יש הרבה מקומות שקוראים שוב את מגילת איכה ללא ברכה.

תפילת מנחה מניחים תפילין, (מאחר שלא הניחו בבוקר). בנוסף, יש קריאת התורה (הקריאה שקוראים בדרך כלל בצומות).