כיבוס בגדים במוצאי תשעה באב לנוסע מביתו

שלום הרב אני נוסע ביום רביעי עשירי באב אחה"צ ואני צריך לכבס בגדים לפני הנסיעה האם מותר לי לכבס בגדים בליל מוצאי תשעה באב או לפני חצות ביום עשירי באב שהרי אח"כ כבר אי אפשר שאני נוסע כבר. תודה רבה

תשובה:

שלום רב

בשעת הדחק כשאן ברירה אחרת כמו המקרה שלך ניתן להקל ולכבס בגדים במוצאי תשעה באב.

מקורות:

מחלוקת היא בין האחרונים אם במוצאי תשעה באב האיסור הוא רק באכילת בשר ויין הוא בכל דיני תשעת הימים, ובביאור הלכה הביא בשם מאמר מרדכי שהקיל בזה, כתבו אחרונים שיש להקל בכך למי שנוסע מביתו ואינו יכול באופן אחר, ראה ס' נטעי גבריאל פרק מא סעי' טז. וע"ע תשובות והנהגות ח"ב סי' רס שהתיר מטעם זה להתרחץ למי שסובל מאוד מהזיעה. וראה עוד כאן.