שימוש במכשיר חשמלי חדש בבין המצרים

האם אפשר בבין המצרים להשתמש במכשיר חשמלי חדש מהאריזה (מיקרוגל) או שעדיף לדחות את השימוש הראשון לאחר תשעה באב? (אנו לא נוהגים לברך שהחיינו על שימוש במכשיר חדש).

תשובה:

שלום רב,

אין כל מניעה לחדש משהו בימי בין המצרים כל עוד לא נוהגים לברך עליו ברכת שהחיינו. בנוסף, מכשיר חשמלי כזה הוא לשימוש כל המשפחה, ובכל מקרה ראוי יותר לברך עליו ברכת הטוב והמטיב ולא שהחיינו, לכן זה סיבה נוספת שאין כל מניעה לחדש דבר כזה בימי בין המצרים.