נישואין לאבל בתוך השבעה או השלושים

שאלה:

שלום וישר כח על האתר המחכים והמלמד.
בענין זה אשמח אם תבהירו כמה נקודות שחשובות לי ללימוד הנושא:
1. מדוע לא חילקתם בין קיים פו"ר או לא להיתר לכנוס תוך שלשים? (או יותר פרטני מה שהתיר המחבר בסימן שמ"ב בליכא הפסד לכנוס אחר שבעה האם להבנתכם זה אפילו כשלא קיים פו"ר? ואם כן למה דחק בשצ"ב לכנוס אחר שבעה דוקא בחתן שלא קיים פו"ר ואיכא הפסד, מה החילוק?! מרגיש מבולבל בזה…)
2. בלא קיים פו"ר מדוע לא סמכתם על היתרו של האג"מ יו"ד רכ"ז לכנוס אפילו תוך שבעה?
השאלות לקראת בחינה קרובה ואשמח להבהרותיכם המהירות.
תודה רבה ויה"ר שתזכו ללמוד וללמד לשמור ולעשות.

תשובה:

שלום רב

א. אכן בשו"ע סי' שצב סעי' ג מבואר שיש הבדל לענין זה בין מי שקיים מצות פריה ורביה, למי שלא קיים, שרק הוא רשאי לשאת אשה בתוך שלושים באופן האמור.

ב. אכן, האגרות משה במקום שציינת מתיר לשאת בשעת הדחק אשה בתוך השבעה כאשר הוא בא עליה רק לאחר השבעה.