ציחצוח שיניים בתענית יחיד

שלום כבוד הרב,
כשאדם לוקח על עצמו תענית יחיד. למה צחצוח שיניים אינה שוברת את התענית. הרי לפי דעתי יש לאדם הנאה מהרטבת הפה אפילו שהוא לא בולע את המים ופולט את המשחת השיניים.
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

אכן הנאה מרובה היא לצחצח שיניים, אולם אין כל מקור לכך שאסור להנות בתענית… האיסור הוא לאכול ולשתות ובלא בליעה לא נחשב הדבר כאכילה ושתייה, אלא שבתענית ציבור החמירו בזה מחשש שמא יבלע וגם משום הנאת הטעם. וראה לשון השו"ע בסי' תקסז שגם לגבי תענית ציבור לא כתב זאת כאיסור גמור, כמובן במים ולא בשאר משקים ובפחות מרביעית כמבואר שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יכול, אבל בסתם הכוונה מעלות השחר עד צאת הכוכבים. ככלל בזמנינו ההוראה הכללית היא לא להרבות בתעניות, עדיף יום של לימוד תורה בחשק ובהתמדה מיום של תענית עם חולשה.