האם להתלונן על אדם שנחשב במעשה מגונה?

שלום עליכם,

בעיר שלנו קרה שמצאו ילדה בת 5 בוכה שטוענת שגבר חטף אותה ממיטה לקח אותה כמה דקות לשביל הוריד את מכנסיה והתחיל לשכב עליה ולפני שעשה זממו רכב עבר (כנראה ברסלבר שנסע למקוה ב"ה) וברח. מצלמת וידיו של השכנים מראה את האיש בורח עם התיק של האבא. בהתחלה הכחיש את הכל אבל המשטרה מצאה טביעת אצבע על חלון שפרץ בבית וטביעת רגל של הנאשם ליד של הילדה. עכשיו הוא מחכיש את החטיפה ואת המעשה מגונה.

השופט הוציא את האיש ב5000ש"ח.

האבא מאוד רוצה לדעת דין תורה לפני שהוא מחליט לערער.

(מקרה דומה קרה לפני שנה שלא תפסו)

תודה מעומקא דליבא

תשובה:

שלום רב,

ודאי שאין בראיות אלו כדי להוכיח את החשדות נגדו, עפ"י ההלכה. אולם לפעמים רשאים להלשין על אדם שנחשד במעשים מעין אלו במשטרה ע"מ שימצו איתו את הדין עפ"י כללי הבירור שלהם. ראה כאן במאמר שהרחבנו בנושא. יחד עם זה, מאחר שכבר היה נגדו משפט כנראה שלא ניתן להוכיח יותר, ואם כך, אולי ראוי לעזוב אותו לנפשו.