ברכת האילנות כשהפרח קצת יבש

האם אפשר לברך ברכת האילנות כשיש קצת פרחים בעץ, אבל הם קצת התייבשו? עדיין רואים שישנו הפרח של העץ רק שהוא קצת יבש.

תשובה:

שלום רב,

לכאורה עדיין אפשר לברך. משום שהברכה היא על "אילני דמלבלבי" כלומר, על אילנות המלבלבים, ולמרות שהפרח קצת יבש, עדיין זה נחשב לאילן המלבלב. בפרט שיש דעות בפוסקים כי גם על אילן האסור למאכל מברכים ברכת האילנות, משום שעיקר הברכה אינה דווקא על אילן זה, אלא על שאר האילנות המלבלבים. (ראה שו"ץ דובב מישרים ח"ג סי' ה', ושו"ת משנת יוסף (ח"א סי' ס').