מה מברכים על ריח של עלי אתרוג?

אני אוהב להריח את העלים של עץ האתרוג מה הברכה שאני צריך לברך בורא עצי בשמים או שנאמר שכיון שלא נועד העץ להרחה משתנת בירכתו למני בשמים?

תשובה:

שלום רב

כל אילן שיש לו עלים או פרחים מפיצים ריח ברכתם בורא עצי בשמים, כמבואר בשו"ע סי' רטז סעי' ב. אינני יודע אם יש ריח בעלי אתרוג, אבל אם אכן יש בהם ריח זוהי ברכתם. על האתרוג עצמו מברכים הנותן ריח טוב בפירות.

בהצלחה