כתובה ישנה שהסכום נכתב בלירות

ערב טוב

כתובה בלירות, האם זוג שבכתובתם סכום הכתובה כתוב בלירות (מצוי אצל מי שהתחתן לפני 40 50 שנה) חייב לשנות הכתובה לשקלים או אינו חייב

תשובה:

שלום רב,

הפוסקים כבר דנו בשאלה זו, ראה כתובה כהלכתא שכתב הגרש"א שטרן שליט"א להכשיר, והעיד כי כן הוא דעתו של מרן השבט הלוי, אולם סיים שלכתחילה כדאי להחליף. וכן בספר ביכורי גשן (עמוד שיד) הביא שם הגרי"ש אלישיב זצ"ל שודאי שאין הוא התכוין לפחות ממאתים זוז, ולכן אין צריך להחליף את הכתובה. אולם הוסיף שכדאי וראוי להחליפה.

פעם סיפר לי הגרז"נ גולדברג שליט"א, שהכתובה שלו היתה בלירות, ולאחר שנים החליף את כתובתו, וערך כתובה חדשה.