האם ניתן להשלים מנין לקבלת שבת מוקדם ולעשות אחר כך מלאכה?

אני רוצה להשלים מנין לקראת החג הקרוב והמנין הזה הוא מנין של קבלת חג מוקדם השאלה היא אם אני יכול אחרי שאני משלים מנין לעשות דברי חול כגון לנסוע במונית ואחר כך להתפלל במנין רגיל.
תודה וחג שמח.

תשובה:

מועדים לשמחה

אף על פי שעניית ה"ברכו" נחשבת כקבלת החג בדרך כלל, אם אתה מתכוין בפירוש שלא לקבל את החג בענייה זו, אין בכך כל בעיה, ותוכל לאחר מכן לעשות מלאכה ולהתפלל במנין אחר בזמן הרגיל.

מקורות:

ראה הגהות רבי עקיבא איגר בסי' רסג סעי' טז ובכף החיים שם ס"ק צה. וראה שו"ת אגרות משה או"ח ח"ג סי' לז שיש צורך בכוונה מפורשת שלא לקבל שבת, אבל בסתמא, אף שהוא יודע שלא התפלל עדיין מנחה וכיוצא בזה, עניית הברכו נחשבת כקבלת שבת.