בירך על כריך ומצא שיש בו דג וגבינה ונוהג שלא לאוכלם יחד

של לכבוד הרב נטלתי ידיים לסעוד כריך.ברכתי המוצאי ושטעמתי מהכריך היה טונה עם גבינה ואני ספרדי סיימתי מה שבצעתי ולא המשכתי לאכול , אם נהגתי נכון?

תשובה:

שלום רב.

נראה שנהגת מצויין, שכן גם לדעת השו"ע שהחמיר שלא לאכול דג עם גבינה לא מדובר באיסור אלא בחשש סכנה, וכאן שאם היית נמנע מהאכילה לגמרי נמצא שבירכת ברכה לבטלה, ודאי יש לך לסמוך על כל אותם שחלקו על השו"ע וסברו שאין בכך כלום. לחילופין, במידת האפשר ניתן לאכול באופן זה רק מהפת ללא מה שבתוכו.

מקורות:

על עצם הנידון אם מותר לאכול דג עם גבינה ראה כאן.