לתרומות לחץ כאן

האם ניתן להפוך סיר בשרי לחלבי על ידי הגעלה?

שלום. אם אני יקח סיר בשרי,אשים בו סבון ומים וארתיח אאותו עד שיבעבע הסיר נקי מבשר?

תשובה:

שלום רב.

ראשית יש לציין שהסבון כאן אינו רלוונטי. כדי להגעיל כלי צריך שהוא יהיה נקי לחלוטין, להמתין 24 שעות ללא שימוש, ואחר כך להטבילו בסיר מים רותחים העומדים על האש. בשעת הדחק, כשאין סיר גדול יותר ממנו ולא ניתןלהטבילו בסיר אחר, ניתן למלא אותו מים עד שפתו, להרתיח, וכשהמים רותחים להכניס לתוכם כלי חם כך שממילא הם יגלשו על סביבותיו.

אולם, חשוב לדעת, שאצל בני אשכנז המנהג הוא שלא מגעילים כלי בשרי להופכו לחלבי ולהיפך, כדי שלא לגרום לבלבול בכלים, ויש בכך הקפדה גמורה מלבד כמה מקרים: כלי שנעשה בשרי בטעות, או כלי שניתן במתנה מאדם אחר השתמש בו לבשרי ואני רוצה להופכו לחלבי, וכן כלי שכבר כמה שנים ללא שימוש. אכם הספרדים מקילים בזה יותר ולמנהגם ניתן להגעיל כלי בשרי כדי להופכו לחלבי ולהיפך.

מקורות:

על מנהג בני ספרד בזה, ראה שו"ת יביע אומר ח"ג יו"ד סי' ד. על מנהג בני אשכנז, ראה מגן אברהם סי' תקט סעי' יא. על האופנים השונים בהם הקלו בזה גם לבני אשכנז, ראה ס' הכשרות עמ' פג.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל