השתתפות אבל בחתונת אחיו בתוך השלושים

יש לנו בישיבה בחור שעומד להתחתן עוד 3 שבועות ושבוע שעבר אביו נפטר.
רצינו לשאול מה יהיה מותר לעשות בחתונה ומה אסור ,
וכן מה יהיה הדין של האחים שלו והאמא – האם דינם שונה ? אשמח לקבל פסק הלכה לדעת הספרדים.
ואם יהיה אסור לאחים להיות בחתונה (אלא רק בחופה) , האם יש איזה עצה בשבילם להישאר בחתונה ( כמו להיות מלצר או משהו ).

תשובה:

שלום רב.

אני מבין משאלתך שסעודת הנישואין תערך בתוך שלושים ימי האבלות.

מותר לאחיו ואמו להשתתף בסעודת החתונה על ידי שישמשו כמלצרים וכדומה, אולם, הם אינם רשאים לשבת לסעודה יחד עם כולם אלא יאכלו ביחידות בצד. וכמו כן לא ישתתפו בריקודים. החתן נוהג כרגיל ללא מנהגי אבלות.

שלא ידעו צער.

מקורות:

ראה גשר החיים ח"ל פי"ז טז – ה. וראה ס' פני ברוך סי' כ הערה לה בשם הגרי"ש אלישיב והגרש"ז אויערבך, שלא די בכך שהוא מוזג משקה חשוב לאורחים, אלא צריך לשמש בסעודה ממש.