כתיבת שמות בכתובה

שאלה:

אמא של ארוסתי מגיעה מאנגליה, ולכן יש לה שם "יהודי" (שרה טעמא) ושם "גויי" (שרון). כל החיים כולם קראו וקוראים לה שרון ואף פעם (אולי חוץ מתפילות) לא השתמשו בשם היהודי. רציתי לשאול, בכתובה שלנו, איך אנו אמורים לרשום את שמה? (וכן בתפילות, שאני מתפלל על ארוסתי, איזה מהשמות אני צריך להזכיר?)

תשובה:

שלום רב.

בתפילות אתה יכול להזכיר את השם היהודי שלה כפי שעושים עד עכשיו, כשהיא מזכירה את שמה. אולם בכתובה יש לכתוב כך: "שרון (שרה)". מאחר שהשם היהודי שלה לא השתקע שהרי הוא בשימוש בתפילות וכד'. אבל החשיבות הרבה יותר, היא בשם העיקרי שהוא בשימוש תמידי – שרון.

שיהיה במזל טוב

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב,
    קראים לאמה שלי בעברית ויטלא.
    כדי להתפלל בשבילהצ בפרט בתהילים קי"ט, אני רוצה לדעת בכתיבה מדוייקת של השם הזה.
    אביה נולד בקייב
    שמה השלם הוא ויטלא בת געלא בערך
    תודה רבה