מכירת שיער אשה נשואה לפאנית

בענין מכירת שיער לפאה, האם מותר וראוי לאשה נשואה למכור את שערותיה לפאנית?

תשובה:

שלום רב.

מדוע שלא תוכל למכור את שערותיה לפאנית בדיוק כפי שרווקה יכולה למכור.

אמנם אם בעלה מתנגד, אם ההתנגדות שלו היא משום חזותה, לכאורה יש לו זכות להתנגד.

השאלה המעניינת היא, האם לבעלה יש זכות ממונית בשיער זה. ולכאורה התשובה היא שלילית. חז"ל תיקנו מעשה ידיה לבעלה, כלומר התמורה לעבודתה שייך לבעלה, וכן מציאתה. אבל כאן אנו מדברים על הגוף עצמו, למה שיהיה שייך גם הוא לבעלה? ומצאתי שכך כתב בספר משנת הכתובה ח"א פרק טו אות ב' בהערה).