עליה לקבר בשנה הראשונה לצורך בקשת סליחה

שלום וברכה,
הנני משתייכת לעדות ספרד. כמו כן הנני יודעת כי לא טוב לעלות לבית העלמין במהלך שנת האבל. אולם נאמר לי כי ביום הכיפורים צריך לעלות כי טוב לבקש מאבי סליחה.
ש. האם מותר לי לעלות לקברו של אבי ביום הכיפורים במהלך השנה הראשונה לפטירתו?

תשובה:

המנהג אצל עדות ספרד לעלות לקבר בערב יום כיפור ולא ביום כיפור עצמו. כלומר, מחר בבוקר ולא מחרתיים.

אלא שנוהגים שלא לעלות לקבר בשנה הראשונה לפטירה. אך צריכים לדעת כי סיבת המנהג הוא כדי שלא להטריח את הנפטר עם בקשות.

אבל אם הסיבה שאת רוצה לעלות לקברו הוא כדי לבקש ממנו סליחה, ודאי מותר, וגם את מחוייבת לעשות זאת כמבואר בשו"ע (או"ח תרו סעי' ב'). אלא שצריך להקפיד שלא לבקש בקשות.

גמר חתימה טובה