השתתפות אבל בחתונת בנו

שלום וברכה ותודה מראש על הקדשת הזמן והטרחה.
אחי מתחתן השבוע, הכלה נמצאת בשנת אבל על אמה, וכמו כן אימי, (אם החתן) נמצאת גם היא בשנת אבל, שאלתי היא לגבי הרקודים, האם מותר לאימי לרקוד בחתונה עם הכלה, במיוחד שאין לה אמא שתרקוד איתה ואחיותיה גם בשנת אבל ולא יכולות לרקוד?
והאם יש איזו הגבלה עבורה במהלך החתונה?

תשובה:

שלום רב.

ראשית אברככם בברכת מזל טוב לרגל החתונה, וכן שלא תדעו במשפחתכם עוד צער ותנוחמו מאבלכם בתוך שאר אבלי ציון וירושלים.

לשאלתך, אם החתן יכולה להשתתף בסעודת החתונה ואף לרקוד עם הכלה כדי לשמחה (אם עברו השלושים מהפטירה), אך תשתדל שלא לרקוד שלא בפני הכלה.

מזל טוב.

מקורות:

על פי שו"ת זרע אמת שהובא בדברי סופרים פרק מא סעיף פח ובהערה שם. ולדעת הערוך השולחן שצא,י אף תוך שלושים מותר.