מעוברת בתשעה באב

שלום כבוד הרב,
אני כעת בהריון מתקדם בחודש שישי, אני מאתמול לא מרגישה טוב עם כאבי גרון ובאופן כללי סובלת ממיגרנות (כאבי ראש חזקים).
בנוסף אני עובדת מחר יום רגיל 8 שעות עבודה.
בהריון הקודם שלי לפני כשנתיים וחצי צמתי את יום כיפור לאחר שהתיעצתי עם רב והוא התיר לי לשתות כמויות קטנות מאוד של מים כל 10-15 דק' ואפשרות למעדן נוזלי באותו אופן, לאחר צאת הצום הגעתי למיון כאשר אני מיובשת.

אני חוששת מהצום כעת ואני אשמח לדעת מה עליי לעשות?
תודה מראש וצום מועיל.

תשובה:

שלום רב.

באופן כללי מעוברות במצב בריאותי תקין צריכות לצום בתשעה באב, אך מי שיש לה דבר חריג בהריון צריכה לשאול חכם על כל מקרה לגופו, במקרה כמו זה לפי התיאור שכתבת אינך צריכה לצום בתשעה באב (ואת יכולה לשתות כפי הצורך). אך עלייך לדעת שאין לעבוד בתשעה באב אלא אם כן זה מלאכה של דבר האבד.

ומעוברת שמרגישה בעצמה טוב וצריכה לשתות רק כדי קיום העובר, עליה לשתות בשיעורים (פחות מ35 סמ"ק כל 9 דקות). וכן אם היא יכולה להתחיל את הצום תתחיל ורק כאשר תרגיש צורך תשתה.

מקורות:

שולחן ערוך סי' תקנ"ד סעיף ה' וו' וביאור הלכה שם ד"ה דבמקום.