האם מותר ללכת לבית קברות בתשעה באב

שלום כבוד הרב, בנוגע לכניסת לבתי קברות בתשעה באב. רציתי לדעת האם מותר ללכת לבית קברות בתשעה באב או שקיים איסור על כך.

תשובה:

מותר ללכת לבית קברות בתשעה באב, ועל פי ההלכה אף יש ענין בזה, כדי שיבקשו עלינו רחמים, ורצוי לא להתקרב לקברים במרחק ד' אמות.

הצטרף לדיון

11 תגובות

  1. כבוד הרב
    האם מותר ללכת לשני בתי עלמין הנמצאים באותה עיר בתשעה באב . בבית עלמין אחד קבורים הורי ושתי אחיותי. ובבית העלמין השני קבור אחי.
    אם התשובה שלילית. לאיזה בית עלמין עלי ללכת. להורי או לאחי.
    תודה

  2. 1. תשעה באב היום יוצא בין ה11 ל12 חודשים של פטירת אימי ז"ל.
    האם מותר לעלות לבית העלמין למקום קבורתה?
    2. לעלות לסבא וסבתא שקבורים בבית העלמין אחר אני מאמינה שמותר בתשעה באב נכון?

  3. האם זה נכון ומותר לעלות לקברי צדיקים ביום צום ט באב? (במקרה שלנו היום)
    שנים הייתי נוהגת כך , מה נכון לעשות?