כשרות וודקה

אני מאד שומר על כשרות, ובמקביל מאד אוהב וודקה.
1.האם סתם וודקה שאין עליה כשרות מותרת בשתיה?(במידה שלא, איך כולם שותים אבסולוט?)
2.האם אפשר לסמוך על חותמת של הרבנות?
3.וודקה ואן גוך, מותרת בשתיה?
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב.

כל דבר המכיל אלכהול חייב כשרות טובה. מה ״ שכולם ״ שותים אינה ראיה. כמה אנשים אני רואה במסעדות ובבתי מלון שכשרותם מפוקפקת. ולעצם השאלה הטעות של הרבה אנשים כאשר הם רואים משקה שקוף לא נראה להם שום בעיה, ופה הבעיה הגדולה אלכוהול מיצרים מכל מיני דברים החל מענבים (בעיה של יין נסך) מי גבינה (חלבי), ומדגנים (חמץ), האלכוהול לאחר עיבודו נהיה שקוף. ולכן בלי לדעת מקור האלכוהול אסור לשתות. מה שכולם שותים אבסולוט או סמירנוף זה בגלל שידוע מקור האלכוהול. אני לא מאשר לשתות או לאכול דברים שכשרותם רבנות רגילה או רבנים מחו״ל לא מוכרים.

שבת שלום

הרב יוסף זריצקי