מה מברכים כשנולד תינוק?

1. האם אומרים ברכה שנולד תינוק ?
2. מי אומר את הברכה האבא או האמא?
3. מה מברכים?
4. איזה ברכה אומרים בבן ו\או בת

תודה

תשובה:

שלום רב.

כשנולד תינוק בן מברכים גם האב וגם האם 'ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם הטוב והמטיב', וכאשר נולדה בת מברך בפעם הראשונה שרואה אותה 'שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה' וכן אשתו. ולכתחילה יברך מיד לאחר ששמע את הבשורה על לידת בנו, אך בדיעבד יכול לברך עד שלשה ימים מהלידה שהשמחה עדיין בתוקפה בלבו.

וכאשר נולדו תאומים מיד כששומע על לידת בנו הראשון יברך 'הטוב והמטיב' או שהחיינו אם ראה את הבת, ולאחר לידת התינוק השני יברך עליו שוב. ואם לא בירך עד לאחר לידת התינוק השני יברך ברכה אחת ויפטור את שניהם.

הספרדים לא נוהגים לברך ברכה זו, אלא מכוונים בברכת שהחיינו בברית מילה לפטור את הברכה מזמן לידת התינוק.

מקורות:

שולחן ערוך סי' רכ"ג סעיף א' ובמ"ב שם, כף החיים שם סק"ו, ותורת היולדת לז,ד ע"ש וראה עוד כאן בהערה יז שיש חולקים על המשנה ברורה בזה ומנהג גדולי הדור בענין זה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בדר"כ הבעל נמצא בחדר הלידה עם האישה היולדת. האם אין בעיה לומר את הברכה באופן זה? ואולי יצא מהחדר?
    וכמו"כ מה הדין לגבי האישה עצמה שבוודאי נמצאת במצב לא נקי, ואינה יכולה לצאת מהחדר וכיו"ב?