בדיקת רקמות לפנויה שילדה

שאלה:

אישה נישאה לגבר בחודש השמיני להריונה. לפני כן הייתה פנויה.

הילד נולד כחודשייים לאחר שהצדדים נישאו.

על פי חוק מידע גנטי במקרה כזה יינתן צו לבדיקת רקמות לאחר שתינתן חוו"ד של בית דין רבני באשר לחשש ממזרות.

מה לדעתך תהיה קביעת בית הדין האם יתירו את בדיקת האבהות?

תודה מראש,

תשובה:

אני מבין כי הבעל אינו מפקפק באשר ליחוסו של הילד אליו. לכן אני לא כ"כ מבין מי זה שרוצה לערוך בדיקת רקמות.

מה שעושים בדרך כלל במקרה כזה הוא "הכרת אבהות" בביה"ד הרבני. הליך זה במקרים סטנדרטיים הוא הליך קצר.

חשש ממזרות במקרים אלו כמובן לא שייך, שהרי האשה פנויה ולא שייך ממזרות במקרים אלו. (כמובן, אם הבעל אינו קרוב משפחתה. כבר היה לי במקרה בעבר שהשופט (בשנת 2001) שלח לערוך בדיקה כזו, ולא שם לב כי הגבר הינו גיסה של האשה, מה שגרם "כאב ראש" אדיר לילדות שנבדקו!)

בכל אופן, אישור מביה"ד הרבני לא יתקבל. עד כמה שידוע לי עפ"י חוק רק נשיא בית הדין הגדול לערעורים (במקרה זה הוא הרב שלמה עמאר) הוא היחיד שמוסמך לאשר בדיקת רקמות כשיש חשש לממזרות.