מחיר הרכב ירד בגלל שסברו בטעות שהחלונות מקולקלים

אדם קנה מכונית יד שניה כאשר המוכר דרש מחיר 1000 ש"ח למעלה ממחירון בגלל קילומטרז' נמוך. אמנם בבדיקה ראה הקונה שחלונות חשמליים אינם נפתחים. "טוב, אמר המוכר, אני אוריד לך ממחיר" – והוריד 1000 ש"ח. כשהגיע הקונה לתקן את חלונות חשמליים התברר שהם לא היו מקולקלים אלא נעולים ע"י לחצן הגנה – והמוכר לא ידע מזה. האם יש כאן אונאת ממון (סכום של 1000 ש"ח הוא פחות משתות ממחיר המכונית) או שהיה כאן תנאי במכירה – בקיצור, האם על הקונה להחזיר 1000 ש"ח למוכר?

תשובה:

אין חובה להוסיף 1,000 ש"ח, כיון שבסופו של דבר העסקה נגמרה במחיר שסוכם. אבל מאידך יש זכות למוכר לבטל את העסקה בטענה שאם היה יודע שהחלונות תקינים לא היה מסכים למכור במחיר זה.
למעשה יש להודיע למוכר שהחלונות תקינים, אבל אין צורך לומר לו שהוא זכאי לבטל את העסקה, אלא אם ידרוש כן מעצמו.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' רלג בדין מכר רעות ונמצאו יפות שהמוכר יכול לחזור ועיין עלון המשפט גליון 8 עמוד ב.