כתובה שנאבדה

שלום לכבוד הרבנים
דחוף מאוד בתודה מראש
שאלתי לגבי כתובה שנקרע ועניתם לי תזכו למצוות. אך התברר שהכתובה שלהם אבדה מה הם צריכים לעשות
(אם אפשר לציין מקור בספר משפט הכתובה לרה"ג בר שלום שליט"א כדי להראות להם)

תשובה:

שלום רב.

יש לילך לרב שיכתוב כתובה חדשה, ואם יש כתובה המפוקדת בידי הרבנות יש אומרים שניתן לסמוך עליה, אך לכתחלה אין לסמוך עליה וצריך לעשות כתובה חדשה.

מקורות:

בספר משפט הכתובה פרק י' ש"א הביא בשם הגר"ע יוסף שליט"א שאפשר לסמוך על הכתובה המופקדת אצל הרבנות, אך בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל מובא שאין לסמוך על זה, ולכולי עלמא לכתחלה ראוי לכתוב כתובה חדשה. וראה גם בספר משפט הכתובה חלק ז' פרק ס"ה באריכות בענין זה.