טעימת בשר בתשעת הימים

טבח העובד במטבח של אולם חתונות,השבוע הוא התבקש להמשיך בעבודתו ולבשל בשר השאלה היא האם מותר לו לטעום מידי פעם מהרוטב על מנת לבדוק שהתבשיל בסדר הוא עצמו אינו אוכל בשר בתקופה זו?

תשובה:

שלום רב.

מותר אך צריך לפלוט את מה שטועם.

מקורות:

בשעה"צ תקנא,סח הביא מהפרי מגדים שאפשר שטעימה כדי לדעת עם יש טעם בשר בתבשיל או לא מותרת, משמע שבלא ספק זה אסור טעימה, אך נראה שכוונתו לטעימה בלא פליטה, אך טעימה ופליטה מותר. ובפרט מהתבשיל של הבשר שנחלקו הפוסקים אם הוא בכלל האיסור, ואף שנוהגים בזה כהאוסרים אך בצירוף זה שטעימה ופליטה אינה נחשבת אכילה והנאה מותר.

ובמקור חיים תקנא,ט מתיר לטעום לצורך בישול לשבת חזון, ובשו"ת התעוררות תשובה ח"ג סי' שמ"ב מתיר רק לטעום ולפלוט, וכן בשבט הקהתי חלק ד' סימן פג אות ב' כ' שלטעום ולפלוט ודאי מותר, ובשו"ת רבבות אפרים חלק א' סי' י"ט הבא הרבה פוסקים שמתירים לטעום ולפלוט.