תפילת שמע שעל המיטה מטלפון נייד בשבת

יש לי שאלה קצת מורכבת. התחלתי לפני כחודש להתפלל תפילת שמע שמיועדת לאשכנז לפני השינה. את התפילה האמת אני קוראת מהנייד שלי, יש לי קישור ישיר לאתר עם תפילה. הבעיתיות היא כשמגיעה השבת. אין לי את התפילה בשום מקום אחר ומבלי לנסות לתת לי פתרונות של הדפסת התפילה או כל דבר שהוא, עדיף מבחינת היהדות להתפלל דרך הפלאפון בשבת או עדיף שכלל לא להתפלל ? מה עדיף מבחינת הדת?
תודה מראש.

תשובה:

שלום רב לך.

אשרייך שהתחלת לקרוא קריאת שמע שעל המטה, זו באמת מצווה גדולה, וזכות עבורך. אמנם ודאי שהשמירה על השבת כהלכתה חשובה מאוד, ואיסור חמור הוא להשתמש בטלפון הנייד בשבת!! זו עבירה חמורה גם אם זה לצורך תפילה, ותפילה שתהיה תוך כדי חילול שבת תסב נזק רב יותר מאשר התועלת.

אמנם אין הכרח שאם הורגלת להשתמש בטלפון הנייד לצורך זה, זו הדרך היחידה שעל ידה ניתן לקרוא את קריאת שמע, ישנם הרבה דפים מיוחדים ויפים שמודפסים ונמכרים במקומות רבים וכתוב בהם את כל נוסח התפילה הזו.

הרבה הצלחה.