מה מברכים על קינואה?

מה מברכים על קינואה, בורגול ועדשים?

ומה מברכים על קינואה אם היא מבושלת ומעורבבת עם ירקות ואי אפשר לברך על כל אחד בנפרד?

תשובה:

על קינואה מברכים בורא פרי האדמה, שכן הקינואה אינה מין ממיני הדגן אלא מין ממשפחת ה"סלק", ולכן אין הבדל אם זה עם ירקות אחרים או לא.

לעומת זאת הבורגול, ברכתו בורא מיני מזונות, וכאשר מעורב בו דברים אחרים, גם ברכתו מזונות שכן נחשב לעיקר המאכל.

מקורות:

בורגול ברכתו מזונות, כן כתבו בילקוט יוסף (סי' רד סכ"ז) ובברכת ה' (לרבי מ. לוי, ח"ב פ"ב ס"ט), תורת הברכות (עובד פרק יג ס"ב).

מעניין לציין שה"בורגול" הוא מאכל עתיק, ונזכרה דרך עשייתו בדברי רבינו הבית יוסף (שו"ת אבקת רוכל סי' ל) לגבי בישול נכרים בו ראה שם.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ישר כח ותודה רבה על כל התשובות ואני כל כך מתפעל מחדש על כל התשובות המחכימות שניתנות פה חן חן . אכן אם יורשה לי להעיר למרות שאת הקינואה בעבר אכן היו משייכים למשפחת הסלקים אך כיום היא משויכת למשפחת הירבוזיים (שם מדעי: Amaranthaceae, מנוקד: מִשְׁפַּחַת הַיַּרְבּוּזִיִּים) היא משפחת צמחים בעלי פרחים המונה כ-160 סוגי צמחים ולהם כ-2,400 מינים. מרבית המינים עשבוניים או שיחיים, מיעוטם עצים. אם אכן השיוך הזה למשפחה זו נכון זה.ישנה את הברכה?