טבילת כלים לקומקום חשמלי

קניתי קומקום חדש חשמלי מפלסטיק
האם אני חייב להטביל אותו, ואם אכן יש חיוב האם יש דרך להפטר מהחיוב כיון שאני חושש שיתקלקל במים
תודה ופסח כשר ושמח

תשובה:

קומקום חשמלי חייב בטבילת כלים, מאחר וגוף החימום בין אם הוא גלוי ובין אם הוא נסתר עשוי ממתכת, והוא חלק בלתי נפרד מהכלי, [קומקום עם גוף נסתר, יש מעליו כעין צלחת ממתכת החייבת בטבילה].

אין חשש להטבילו אם ממתינים אחר כך יום יומים כדי שיתייבשו כל החלקים הפנימיים שלו, אפשר גם לייבש אותו על ידי "פן" וכד'.

ישנם מיחמים חשמליים "דיגיטליים" שבהם כל מגע מים הורס אותם [מדובר על מיחמים גדולים שמחממים כל הזמן את המים] ובהם מעיקר הדין אין להשתמש עמם מאחר ואי אפשר להטבילם, במקרה הדחק גדול יש להקל לתתם לאומן ישראל שיפרק אותם לגמרי ויחזור ויתקנם, אך אין לעשות כן לכתחילה.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' קכ ס"א, פ"ת שם סק"א   שו"ת חלקת יעקב (יו"ד סי' מג) שו"ת בצל החכמה (ח"ה סי' ה) שו"ת שבט הלוי ח"ב סי' נז אות ג, ח"י סי' קכח