השתמשות בבית שהשכיר לגוי עם החמץ שבו

לכבור הרבנים.
אני תושב חו"ל שמחפש היכן לשהות בשני הימים של החג האחרון של פסח, והציעו לי דירה שהבעלים נסעו לחו"ל והשאירו מפתח אצל שכנים כדי שיוכלו להשאיל למי שצריך, אמנם ידוע לי שהם השכירו את הדירה לגוי, כדי להיפטר מבדיקה, האם לאור זאת מותר לי להשתמש בדירה.
תודה רבה

תשובה:

בדרך כלל הרב המוכר את החמץ מבקש מהגוי שמשכירים לו את המקומות רשות להכנס למקומות, או שלא יקפיד אם יכנסו שם, אך זה לגבי עצם הכניסה למקום זה.

אך מאחר והבעלים לא בדקו את ביתם מן החמץ, הרי שהרוצה להשתמש בבית זה עליו לבדוק את החמץ כיון שהבית הוא בחזקת שיש בו חמץ, ורק אם יסגור את כל המקומות שלא משתמש בהם ואת המקום שמשתמש בו יבדוק כדין [עם נר או פנס עיין כאן] ורק אז מותר להשתמש בבית.