ברכה אחרונה על גלידה

האם יש להחשיב את הגלידה כאכילה או כשתיה, שהרי אם נניח את הגלידה מחוץ למקרר היא תהפוך למשקה. ובאכילה יש לנו זמן לאכול תוך כדי אכילת פרס, אבל בשתיה הוא תוך שתיית רביעית.

תשובה:

בשו"ת מנחת יצחק ח"ב סי' ק"י שכתב הגלידה נחשבת כמו אכילה. וטעמו משום דברי הפרי חדש שכתב שמציצה של פרי נחשבת כמו אכילה אף שרק משקה נכנס לתוך פיו. וכתב שם כלל שכל שצריך לעיסה או מציצה יש לו דין של אכילה. ולכן הסיק שם בגלידה שדי באכילה כדי אכילת פרס להתחייב בברכה אחרונה. וכן כתבו עוד הרבה אחרונים, וביניהם הגאון הסטייפלר זצ"ל והו"ד בספר וזאת הברכה.