לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חוצה את המדבר עם רכב לענין הגומל

מה הדין באדם שחוצה את המדבר עם רכב, האם צריך היום לומר אחרי הנסיעה ברכת הגומל, שהרי רבים הנוסעים במדבר עם כלי רכב ולא נחשב כמקום סכנה כל זמן שהבן אדם נמצא בתוך רכב.

תשובה:

מסתבר שכל הסכנה של המדבר הוא באחד משני דברים, והיינו שיאבד דרכו כיון שאין שם דרכים מסומנים, או משום החיות הרעות. אבל כל שנסתלקו שתי הסיבות האלו, נראה שאין מקום לברך ברכת הגומל כיון שהוא איבד שם מדבר.

וממילא כשנוסע ברכב, שבזה הוא מוגן מן החיות הרעות, וגם הדרכים מסומנים בצורה ברורה, שוב אין לברך ברכת הגומל. אבל כל שחסר אחד התנאים האלה, יש לברך הגומל כאשר הוא עובר במדבר.