לבחור דיין שפסיקתו תתאים לטובתו

שאלה:

ברצוני לשאול עוד: נתבע שיודע שדעת רב פלוני לטובתו, האם יכול לדרוש שהדיון יתקיים לפניו, או שמכיון שיש מחלוקת בדבר מחובתם ללכת לרב שלא ידועה דעתו בנושא מראש [מעין 'גורל']

תשובה:

שלום וברכה,

זכותו של נתבע ללכת לדיין מסוים ויודע שהפסיקות של הדיין פלוני במקרים דומים הם לטובתו. ובאמת לא תמיד כך הם הדברים, במקרים רבים הדיין ישנה את עמדתו לפי הטענות הנגדיות של התובע, וכל דין יש פסק דין שמתאים לדיון.

יש נתבעים שעושים סבב שאלות ומבררים את דרכי הפסיקה של הדיין כדי לדעת בכל דיון למי עדיף ללכת. וברור שאין זו דרכה של תורה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. רבנים לא מחפשים בגלל מי שנוח לי עכשיו, ואין זה דרכה של תורה לעשות סבב רבנים וללכת לדיין שעכשיו מתאים לו, ובדיון אחר ילך לדיין אחר שבדבר אחר נוח לו. לא מחפשים רבנים ודיינים לפי הנוחות האישית.