ערעור על פסק בית הדין

שאלה:

שלום כבוד הרב האם אפשר לערער על פסק דין של בית דין לממונות בית דין רבני לממונות ואם כן איך עושים זאת?

תשובה:

שלום וברכה,

בעיקרון, יש אפשרות הלכתית לערער בבית דין אחר. אבל, בפועל אין לכך סיכוי וחבל להשקיע את הזמן והמרץ בכיוון הזה. קשה להאמין שתמצא בית דין שיזדקק לתיק, ואפילו אם כן, האפשרות ההלכתית לבטל פסק דין של בית דין אחר היא במקרים חריגים בלבד, כאשר מדובר בטעות גסה ממש.

בהצלחה.

מקורות:

לעניין ערעור על פסק בית דין. עיין עלון המשפט גליון 26 עמוד ה. ועיין עוד בבית יוסף חו"מ סי' כה מחודש ד שניתן להזמין דיינים לדין תורה שיחזרו מדבריהם.