קריאת שמע שעל המיטה – כמה זמן לפני השינה

שאלה:

שלום רב, אני מאוד רוצה לקרוא לפני השינה באופן קבוע את "קריאת שמע שעל המיטה", הרבה פעמים אני נתקלת בקושי בהתמדה היות ועייפה מידי כשקוראת בשכיבה לפני השינה, ואז מתחילה לקרוא ומפסיקה באמצע כי העייפות מכריעה. שאלתי היא, האם אפשר לקרוא כשעה / שעתיים לפני השינה ומותר לאחרקריאת שמע שעל המיטה, לצפות בטלויזיה / לקרוא ספר עד להרדמות ? או שהקריאה חייבת להיות ממש בו זמנית עם ההתכווננות ללכת לישון ? הכוונה היא האם התעסקות כלשהי לאחר הקריאה מבטלת אותה בעצם ? אשמח למענה

תשובה:

שלום וברכה

העיסוק אינו מבטל את הקריאת שמע [למעט ברכת המפיל שלאחריה אין לעשות הפסק עד השינה], אבל לכתחילה יש לקרוא סמוך לשינה ככל שאפשר, כמבואר במשנה ברורה בתחילת סי' רלט. לכן העצה היא שכאשר חושבים ללכת לישון קוראים קריאת שמע, אפשר גם בישיבה, ואחר כך אפשר לקרוא קצת עד שנרדמים. אבל לא להרחיק מידי.

חנוכה שמח.